QuickScan TOPdesk

Verduurzaming kantoorpand

Essentie van het project:
TOPdesk heeft hoge duurzaamheidsambities en wil haar ecologisch voetafdruk nog verder verkleinen. Door een inventarisatie te maken van de mogelijkheden in het pand, hebben we bepaald waar energie-efficiënte upgrades kunnen worden uitgevoerd om daarmee verder te verduurzamen en de algehele operationele kosten te verlagen, zonder in te leveren op comfort.

De klantvraag:
Aan de hand van een QuickScan analyseren waar verbeteringen mogelijk zijn om naar de beoogde 70 kWh/m2 energiegebruik te gaan, en middels klimaat adaptieve en circulaire maatregelen nog veder te verduurzamen.

Onze oplossing:
Gezamenlijk met Refitters en InnQ is een plan op maat gemaakt waarmee de ecologische voetafdruk wordt verminderd en kosten worden bespaard. Op basis van de analyse zijn verschillende verduurzamingsmaatregelen voorgesteld, waarmee het verlagen naar de beoogde 70 kWh/m2 energiegebruik mogelijk is. Daarnaast zijn voorstellen gedaan om een positieve bijdragen te leveren aan de Sustainable Development Goals die voor TOPdesk belangrijk zijn zoals: SDG 15: Leven op land, SDG 13: klimaatactie, SDG 6: schoon water en sanitair, SDG 12: verantwoorde consumptie- en productiepatronen, SDG 8: Eerlijk werk en economische groei.